Sada je: sri kol 21, 2019 9:16 pm.

Help Center

O prijevodu
.

Kako citirati više postova odjedanput
[quote="Neukrotiva"]S desne strane imate znakić + i klikom na taj znakić taj plusić će postati narančast ,kliknite tako na određene postove koje želite citirati. Prije multi-QuotANJA NAPIŠITE DOLJE U POST ovo ˇˇ
SPOILER:
nakon što ste to napravili i stisnuli na plusiće postova koje želite ciitirati kliknite na POST REPLY i pojavit će vam se citirani postovi i onda opet stavite znakić ˇˇ Nakon multi-Quote:
SPOILER
i izgledat će vam npr ovako: [quote="Dr.House"]da su dinosauri još živi vrijedilo bi pravilo: Ubij ili budi ubijen. EDIT: misleči na dinosaure, ne na ljude[/quote] [quote="Love"]dobro da dinosaura nema jer bi to bila borba za život nas ljudi[/quote] [quote="falcon.75"]davno bi taj doručak prošo...nebi nam bilo ni traga...možda negdje neka hrpica wc[/quote][/quote]
[Vrh] [Vrh]

Korisničke grupe-boje nickova
Pošto me većina vas gnjavi na pm,šta znači koja grupa i kako ući u nju lijepo ću tu sad objasniti da me ne gnjavite pojedinačno s tim. Simpa iliti plavi useri- su osobe koje su aktivnije na forumu,te koje su stavile svoju sliku na forum vip iliti zeleni useri- su osobe koje su otavarale tema,koje su aktivne na forumu,koje šire forum,koje su duže vrijeme na forumu itd... za ovu boju vam po novome treba i 5000 postova ali ako postate samo u igraoni,nećete pozeleniti. morate postati po cijelom forumu. special person iliti zlatno-smeđi članovi- za ovu grupu vam treba 20000 postova iliti morate pomagati meni oko foruma-izrada banera,korisni savijeti,informacije itd,kvalitetni postovi,kvalitetne i raznolike teme,poštivanje pravila,aktivno sudjelovanje na cijelom forumu i t d.ovo je najjača grupa na forumu.
[Vrh] [Vrh]

Friends & foes (ignore) lista
ko vas neki član živcira i ne želite čitati njegove postove stavite ga na FES iliti IGNORE listu,ali upamtite Foes are members whose messages will not be entirely visible and of which you will not recieve any more private messages. Note that you cannot ignore the moderators or the administrators. u prijevodu: nećete vidjeti postove niti moći dobivati privatne poruke članova ignore liste Imajte na umu da ne možete ignorirati moderatore ili mene (admina).Također ni moderatori ne mogu nekoga ignorirati. Friends lista-tu si možete staviti osobe bilo koje iz bilo kojeg razloga.
[Vrh] [Vrh]

Stavljanje youtube pjesama i isječaka na forum
Ako želite u bilo koji post predviđen za Youtube stavljat spotove to možete ovako : Kliknete na prozorčič Video sa desne strane posta,kopirate cijeli link sa youtube linka i samo ga kopirate na taj prozorčič otvoren, u određeno mjesto za url i to je sve! Ako imate problema obratite se super moderatoru!
[Vrh] [Vrh]

Upute i pravila za moderatore
moderatori nisu tu da ograničavaju, prijete i gledaju s visoka ostale članove nego da rješavaju probleme, održe red i omoguće normalnu diskusiju za sve korisnike – promislite dvaput i ne reagirajte u afektu, primjenjujte pravila na sve jednako i ako ne možete odlučiti, pitajte kolege moderatore (ili moderatore u određenom pdf) , to će pomoći usklađivanju kriterija. Tamo gdje je zabava, održite ju – tamo gdje je ozbiljnija rasprava, pomognite da je se ne ometa i nemojte se bespotrebno miješati u funkciji moderatora. I ozbiljna rasprava malo skrene i dobije kojeg provokatora koji ju pokrene, što nije uvijek loša stvar. Kod brisanja postova, zaključavanja i bacanja topica - ne potkopavajte jedni drugima autoritet promjenom tuđih odluka bez prethodne konzultacije. Ne radite jedni protiv drugih,nego radite u zajednici. Moderatori koji ne poštuju pravila foruma, kao i ova pravila za moderatore, biti će kažnjeni uklanjanjem s mjesta moderatora, kada ja budem procijenila da je potrebno. Editiranje tuđih postova - nije dozvoljeno osim ako se radi o reklami onda obrišete link na reklamu i apišete u post da je zabranjeno reklamiranje. Sve što imate napisati napišite direktno na topic, ne moderirajte editiranjem i upisivanjem u tuđe postove, sve što ne treba biti na topicu pobrišite. Ili upozorite osobu da npr stavi manju sliku ili slično. KAKO SPOJITI TEMU? ak postoji tema koja se zove xy i neko drugi otvori istu temu odite na tu temu koju je neko drugi otvorio idite dolje na MERGLE TOPIC i izaberite temu s kojom je oćete spojiti isto tako spajate i neke druge teme koje su slične KAKO PREBACITI POSTOVE odite na predzanju opciju-opcija prije mergle mislim da se zove split il tak nešt...ugl predzanja je. i označite kvačicom postove koje želite prebaciti gore obavezno napišite naslov "aaa" i odaberite kategoriju i tu temu novu onda spojite s temom u koju želite prebaciti postove. ako želite od tih postova napraviti zasebnu temu onda gore upišete naslov i kategoriju di tema treba ić
[Vrh] [Vrh]

Kako se koristiti reputacijom i ostalim bodovanjem
S desne stane nalazi se + i - ,klikom na plus dajete pozitivan rep a klikom na minu negativan. - Drugi korisnik vam može dati reputaciju ako ste napravili nešto što se njemu svidjelo - za određeni broj postova dobijete reputaciju -svakih 100 dana ćete dobiti reputaciju(povećat će vam se rep power) -što imate veću reputaciju to je vaš nivo snage jači, početni je 1 -morate imati minimalno 100 postova da bi mogli davati/primati reputaciju -dnevno možete dati najviše 4 puta nekome reputaciju pod uvijetom da morate dati različitim osobama -klikom na tipku thanks dajete nekom 3 boda,Ova opcija će prikazati gumb "hvala" u temi koju ste samo VI započeli, i možete kliknuti na jednom po temi koju ste vi otvorili POINTS-se povećava s brojem prijatelja u profilu,brojem postova i brojem dana na forumu.ZA SVAKI DAN PROVEDEN NA FORUMU (od registracije) DOBIVATE 1 BOD,ZA PRIJATELJA U PROFILU 1 BOD I ZA SVAKI POST 1 BOD -nisam sigurna jel to točno baš tako ali nekako u tom stilu je.ugl vidit ćete
[Vrh] [Vrh]

Linija započetih tema (kako ju popuniti)
Kad otvorite novu temu,odite u svoj pfil i tamo si dodajte brojku. Imate u svom profilu pod statistikom TOČAN BROJ započetih tema,i ni slučajno nemojte varat inače ćete biti strogo kažnjeni.a bolje da vam ne kažem na koji način. _________________
[Vrh] [Vrh]

Kako ukloniti reklamu sa foruma
Ako koristite Mozillu. 1. Kako kaze čiko optymist. Optimyst je napisao/la: Imaš gore:tools-add-ons-get add-ons i upiši Adblock plus,skinut će ti dodatak za mozillu koji bi trebao blokat reklame... 2. Kad ste to instalirali, downloadali, sta vec, u gornjem desnom kutu imate ikonu, crvenu, u obliku znaka STOP, i pose ABP. 3. Kliknete na to Arrow 4. Sad se dolje neki prozor otvorio. U tom prozoru nađete tu reklamu. Vjerojatno je najduži naziv, a type vam je ili script ili image. Prepoznat cete tu reklamu tak da kad kliknete na to, uokviri se. 5. Kad ste nasli, double click na to, i otvara vam se jos neki prozor. 6. Oznacite "blocking filter" i stisnite add filter. 7. To je to
[Vrh] [Vrh]

O prijevodu

.
.
[Vrh] [Vrh]

Loginiranje i Registracija

Zaąto se ne mogu loginirati?

Jesi li se registrirao/la? Moraą se registrirati kako bi se mogao/la loginirati na forum.
Da li si isključen/a s foruma [zabranjen ti je pristup]? Ako jesi, [kod loginiranja ćeą vidjeti poruku o tome], kontaktiraj administratora/icu kako bi saznao/la razlog(e) isključenja.
Da li si upisao/la točne podatke za loginiranje? Provjeri korisničko ime i zaporku.
Ukoliko si eliminirao/la sve tri gornje mogućnosti, i joą uvijek se ne moľeą loginirati, kontaktiraj administratora/icu [da provjeri ąto (ni)je u redu s tvojim korisničkim računom].
[Vrh] [Vrh]

Zaąto se uopće moram registrirati?

Ne moraą ukoliko administrator/ica nije postavio/la uvjet da samo registrirane osobe mogu postati.
Bilo kako bilo, Registracijom ćeą dobiti pristup dodatnim opcijama koje nisu dostupne neregistriranim osobama [Avatari, privatne poruke, e-mailovi, Korisničke grupe, itd.].
S obzirom da Registracija traje svega nekoliko minuta, preporučljivo je da se registriraą.
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu onemogućiti automatsko odjavljivanje s foruma?

Ako ne upalią opciju Loginiraj me automatski kada se loginiraą, forum će te drľati loginiranim/om samo za tvojeg boravka na forumu [odjavit će te kad odeą s foruma]. To sprečava zlouporabu tvojeg korisničkog računa.
Da bi ostao/la loginiran/a, upalią opciju Loginiraj me automatski prilikom loginiranja [ąto nije preporučljivo ako forumu pristupaą s tuđeg, a ne sa svojeg računala].
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu onemogućiti pojavu mog korisničkog imena na Online popisu?

U svom korisničkom profilu upalią opciju Sakrij moj online status - čime ćeą [p]ostati vidljiv/a samo sebi i administratoru/ici, a za ostale ćeą postati skriven/a.
[Vrh] [Vrh]

Izgubih zaporku!

Nije smak svijeta! Jest da je tvoja trenutna zaporka izgubljena [jer je kriptirana u bazi i ne moľe ti biti ponovo poslana], no, moľeą zatraľiti novu.
Klikneą na Login te na stranici koja će ti se otvoriti klikneą na Zaboravih zaporku. Daljnje upute će ti stići e-mailom.
[Vrh] [Vrh]

Registrirah se, ali se ne mogu loginirati!

Prvo provjeri da li si unio/la točno korisničko ime i zaporku.
Ako jesi, dogodila se jedna od dvije moguće stvari: ako si prilikom Registracije, a COPPA podrąka je bila omogućena, kliknuo/la na Slaľem se i imam manje od 13 godina morat ćeą slijediti upute koje su ti stigle e-mailom; ili je moľda potrebna aktivacija tvojeg korisničkog računa [za ąto vidje obavijest ili prilikom same Registracije ili ti je stigla e-mailom].
Ukoliko si eliminirao/la obje gornje mogućnosti, i joą uvijek se ne moľeą loginirati, kontaktiraj administratora/icu [da provjeri ąto (ni)je u redu s tvojim korisničkim računom].
[Vrh] [Vrh]

Registrirah se davno, ali se sada viąe ne mogu loginirati!

Dva su moguća razloga: ili si upisao/la netočno korisničko ime i/ili zaporku; ili je administrator/ica izbrisao/la tvoj korisnički račun. Ukoliko je u pitanju potonje: moľda nikada nisi niąta postao/la, [uobičajeno je periodično izbrisivanje korisničkih računa korisnika/ca koji/e niąta ne postaju kako bi se smanjila veličina baze], pa se pokuąaj ponovo registrirati.
[Vrh] [Vrh]

Korisničke postavke

Kako mogu promijeniti svoje postavke?

[Sve tvoje postavke, ako si registriran/a, su spremljene u bazi.]
Loginiraą se i klikneą na link Profil ąto će te odvesti na stranicu na kojoj moľeą promijenite sve svoje postavke.
[Vrh] [Vrh]

Neąto ne valja s prikazom vremena!

Vrijeme je gotovo uvijek točno prikazano, no, moľe biti da je ono ąto vidią vrijeme druge vremenske zone. Ako je to slučaj, promijeni postavke svojeg korisničkog profila tako da izabereą onu vremensku zonu koja odgovara području u kojem se nalazią. Uzmi u obzir da mijenjanje vremenske zone, kao i većinu postavki, moľe napraviti samo registrirani/a korisnik/ca.
[Vrh] [Vrh]

Promijenih vremensku zonu, ali je vrijeme i dalje netočno prikazano!

Ako si siguran/na da si postavio/la točnu vremensku zonu, ali je vrijeme i dalje netočno prikazano, najvjerojatniji razlog je ljetno vrijeme. Forum nema postavke praćenja prelaska između standardnog i ljetnog vremena ąto će reći da prilikom ljetnog vremena vrijeme prikazuje s razlikom od sat vremena u odnosu na pravo lokalno vrijeme.
[Vrh] [Vrh]

Mog jezika nema na popisu!

Dva su moguća razloga: ili administrator/ica nije instalirao/la tvoj jezik ili forum nije preveden na tvoj jezik.
Pitaj administratora/icu foruma da li moľe instalirati paket za jezik koji ľelią. Ukoliko ne postoji prijevod na tvoj jezik - slobodno ga napravi. Viąe informacija o tome moľeą naći na sljedećem linku: phpBB Group.
[Vrh] [Vrh]

©to moram napraviti da bi se vidjela slika ispod mog korisničkog imena?

Prilikom pregledavanja postova moguće je vidjeti dvije slike ispod tvojeg korisničkog imena.
Prva slika je povezana s tvojim statusom; obično su to zvjezdice/blokovi koji označavaju: koliko si postova postao/la odnosno tvoju funkciju na forumu [npr. administrator/ica].
Ispod nje se moľe nalaziti veća slika zvana Avatar [obično jedinstvena/osobna za svakog/u korisnika/cu].
Dopuątenja o koriątenju Statusnica/Avatara, kao i izbor dostupnosti istih, daje administrator/ica foruma [slobodno ga/ju kontaktiraj (sa) zamolbom o dopuątenju Statusnica/Avatara ukoliko isto/a nije dao/la].
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu promijeniti svoj status?

U pravilu, svoj status ne moľeą direktno promijeniti.
Većina foruma koristi statuse da prikaľe broj postova koje je postao/la određeni/a korisnik/ca, te da identificira korisnike/ce koji/e obavljaju određene funkcije na forumu [obično oni/e imaju poseban status, npr. administratori/ce, moderatori/ce].
Zloupotrebljavanje foruma, u smislu postanja puno postova samo zato da bi se dosegao ąto veći status, nema nikakvog smisla jer administratori(ce)/moderatori(ce) mogu smanjiti nečiji status [npr. smanjenjem broja postova...].
[Vrh] [Vrh]

Zaąto se moram loginirati kada ľelim korisniku/ci foruma poslati e-mail?

Ukoliko je administrator/ica omogućio/la slanje e-mailova korisnicima/ama foruma preko ugrađenog e-mail obrasca - tu opciju mogu koristiti samo registrirani/e korisnici/e [čime se sprečava zlouporaba forumova e-mail sistema od strane anonimnih osoba.]
[Vrh] [Vrh]

Postanje

Kako mogu postati [objaviti] temu/post na forumu?

Klikneą na odgovarajući gumb na forumu/temi [npr. nova tema, odgovori...].
Radnje koje (ne)moľeą raditi su uvijek prikazane na dnu ekrana foruma/teme [npr. Moľeą započinjati nove teme, Ne moľeą započinjati nove teme...].
Ovisno o tome kako je administrator/ica odredio/la, postanje moľe biti omogućeno svima ili, pak, samo registriranim korisnicima/ama.
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu urediti/izbrisati post?

Post moľeą urediti klikom na gumb uredi.
Primijetit ćeą da neke postove nećeą moći naknadno uređivati/urediti [npr. ako je u međuvremenu tema označena kao zaključana].
Post moľeą izbrisati klikom na gumb izbriąi. Primijetit ćeą da neke postove nećeą moći izbrisati [npr. ako je u međuvremenu netko odgovorio na njih].
Postoji mogućnost da administrator(ica)/moderator(ica) izmijeni/izbriąe tvoj post [u prvom slučaju bi svakako trebao/la napisati opasku ąto je i zaąto izmijenio/la].
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu dodati potpis?

Potpis moľeą napraviti/urediti u svom korisničkom profilu.
Ako si upalio/la opciju da se potpis automatski dodaje svim tvojim postovima/porukama, a u neki post/poruku ne ľelią dodati potpis, jednostavno za vrijeme pisanja samog posta/poruke odoznačią opciju dodavanja potpisa.
Ako nisi upalio/la opciju da se potpis automatski dodaje svim tvojim postovima/porukama, a u neki post/poruku ľelią dodati potpis, jednostavno za vrijeme pisanja samog posta/poruke označią opciju dodavanja potpisa.
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu kreirati anketu?

Kada započneą [otvorią] novu temu [ili izmijenią prvi post postojeće teme - ako imaą dopuątenje] vidjet ćeą formu Anketa ispod okvira za pisanje teksta posta [ako to ne vidią, vjerojatno nemaą dopuątenje za kreiranje anketa]. Upiąeą pitanje i [barem] dva moguća odgovora - kojih, unaprijed, za sve ankete, maksimalni limit određuje administrator/ica [da bi dodao/la odgovor klikneą na Dodaj odgovor]. Moľeą postaviti i vremensko ograničenje trajanja ankete [upiąeą broj dana; 0 = neograničeno].
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu urediti/izbrisati anketu?

Ankete moľe uređivati/urediti/izbrisati samo ona/j koja/i ih je i kreirala/o, moderator/ica i/ili administrator/ica. Da bi izmijenio/la anketu, ako imaą dopuątenje, uredią prvi post u temi [ako je kreirana, anketa se uvijek nalazi u prvom postu u temi]. Ti anketu moľeą izmijeniti samo ako nitko joą nije glasovao, dok ju moderatori(ce)/administratori(ce), mogu mijenjati bilo kada.
Anketu moľeą izbrisati samo ako nitko joą nije glasovao.
[Vrh] [Vrh]

Zaąto ne mogu pristupiti forumu?

Nekim forumima mogu pristupiti samo određeni/e korisnici/e i/ili Korisničke grupe. Za pregledavanje, postanje... na takvim forumima treba ti posebna autorizacija koju moľeą (za)traľiti/dobiti samo od moderatora(ice)/administratora(ice).
[Vrh] [Vrh]

Zaąto ne mogu glasovati u anketama?

Da bi se spriječilo namjeątanje rezultata, samo registrirani/e korisnici/e mogu glasovati u anketama. Ukoliko jesi registrirani/a korisnik/ca, a ipak ne moľeą glasovati - nemaą potrebita prava pristupa.
[Vrh] [Vrh]

Uređivanje i tipovi tema

©to je BBCode?

BBCode je specijalna implementacija HTML-a.
Mogućnost koriątenja BBCode-a daje administrator/ica foruma aktiviranjem/deaktiviranjem ove opcije. Bez obzira na to ąto je administrator/ica odredio/la, opcionalno sam/a moľeą deaktivirati koriątenje BBCode-a.
BBCode je sličan HTML-u u stilu; tagovi se umeću u vitičaste zagrade [i] [umjesto ] - ąto nudi veću kontrolu prikaza. Kod [tagovi] se moľe pisati ručno, no, ovisno o predloąku kojeg koristią, vidjet ćeą da je dodavanje BBCode-a postovima moguće i putem sučelja iznad prostora za post [poruku] na obrascu za pisanje postova.
Za viąe informacija o BBCode-u pogledaj Vodič kojemu moľeą pristupiti sa stranice za pisanje/uređivanje postova.
[Vrh] [Vrh]

Smijem li koristiti HTML?

Mogućnost koriątenja HTML-a daje administrator/ica foruma aktiviranjem/deaktiviranjem ove opcije. Bez obzira na to ąto je administrator/ica odredio/la, ti opcionalno sam/a moľeą deaktivirati koriątenje HTML-a.
Kod koriątenja HTML-a, primijetit ćeą da rade samo pojedini tagovi [oni koje je dopustio/la administrator/ica] - to je zbog onemogućavanja zlouporabe foruma.
[Vrh] [Vrh]

©to su Smajlići?

Smajlići [Smileys/Emoticons] su male sličice koje prikazuju emocije/razmiąljanja osobe [koja ih je ubacila u post].
Smajliće u post moľeą ubaciti na dva načina: upisivanjem kratkog koda [ako je administrator/ica odobrio/la, svaki Smajlić ima svoj vlastiti kod] i/ili klikom na Smajlića [Smajlići se nalaze u sklopu obrasca za pisanje postova; u pravilu se vidi samo prvih 20, a ostale moľeą vidjeti (i ubaciti) klikom na Ostali Smajlići].
Nije preporučljivo ubacivati/ubaciti puno Smajlića u post jer se time gube čitljivost i preglednost.
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu postati slike?

Postoje dvije bitne stvari koje treba zapamtiti kod postanja slika: prvo, mnogi/e korisnici/e ne vole puno slika u porukama, i drugo, slika koju umećeą/umetneą mora biti dostupna na Internetu [Ne moľe postojati samo na tvojem računalu - osim ako imaą webserver!]. Trenutno ne postoji način pohranjivanja slika lokalno pomoću phpBB-a [očekuje se da će sve ovo biti rijeąeno u sljedećem izdanju phpBB-a].
Da bi postao/la sliku: moraą obuhvatiti URL, na kojem se slika nalazi, sa BBCode [img][/img] tagovima; odnosno, ako je dopuąteno, upotrijebiti HTML tagove.
Npr.
FAQ Ime_slike (FAQ Slika)
odnosno
().
[Vrh] [Vrh]

©to su Obavijesti?

Obavijesti su postovi koji često sadrľe vaľne informacije ąto će reći da bi ih bilo pametno pročitati čim ih uočią.
Pojavljuju se na vrhu svake stranice foruma na kojem su postane.
Administrator/ica određuje tko sve ima pravo postati Obavijesti.
[Vrh] [Vrh]

©to je "Vaľno"?

"Vaľno" su postovi koji često sadrľe vaľne informacije ąto će reći da bi ih bilo pametno pročitati čim ih uočią.
Pojavljuju se na vrhu stranice foruma [ispod eventualnih Obavijesti] na kojem su postani.
Administrator/ica određuje tko ih sve ima pravo postati.
[Vrh] [Vrh]

©to su Zaključane teme?

Zaključane teme su teme koje je moderator(ica)/administrator(ica) [zbog nekog, a moľe ih biti puno, razloga] zaključao/la.
Moguće ih je samo pregledavati [dakle, nije moguće uređivati/izbrisati... postove...]. Ankete koje se nalaze u njima [ako nisu po određenju] zavrąavaju istog trena kada moderator(ica)/administrator(ica) zaključa temu.
[Vrh] [Vrh]

Stupnjevanje korisnika/ca i Korisničke grupe

©to su administratori/ce?

Administratori/ce su osobe s najviąom razinom kontrole nad cijelim forumom.
Mogu kontrolirati sve aspekte foruma [postavljanje dopuątenja, isključivanje korisnika/ca, stvaranje Korisničkih grupa/moderatora(ica), itd.].
[Vrh] [Vrh]

©to su moderatori/ce?

Moderatori/ce su osobe čiji je posao odrľavanje foruma.
Imaju ovlasti mijenjanja/izbrisivanja postova, zaključavanja/otključavanja/premjeątanja/izbrisivanja/razdvajanja tema u forumima koje odrľavaju.
Tu su i da bi spriječili/e korisnike/ce od skretanja s tema/objavljivanja nedopuątenih sadrľaja...
[Vrh] [Vrh]

©to su Korisničke grupe?

Korisničke grupe su grupe u koje administratori/ce grupiraju korisnike/ce.
Svaki/a korisnik/ca moľe pripadati većem broju Korisničkih grupa.
Svakoj Korisničkoj grupi mogu biti dodijeljena individualna prava pristupa, ąto administratorima/cama olakąava dodjeljivanje određenih prava određenim korisnicima/ama [npr. proglaąavanje viąe korisnika/ca moderatorima/cama foruma].
[Vrh] [Vrh]

Kako se mogu pridruľiti Korisničkoj grupi?

Klikneą na Korisničke grupe ąto će te odvesti na stranicu na kojoj ćeą vidjeti Korisničke grupe.
Nemaju sve grupe otvoren pristup; neke su zatvorene, neke skrivene...
Ako imaą pristup Korisničkoj grupi, za pridruľivanje klikneą na odgovarajuću naredbu [obično Pridruľi se grupi].
Ako ti moderator/ica odbije zahtjev bilo bi lijepo da ga/ju ne gnjavią traľenjem objaąnjenja - jer, ako se zaista dogodilo da ti je odbio/la zahtjev - sigurno je imao/la dobar razlog.
[Vrh] [Vrh]

Kako mogu postati moderator/ica Korisničke grupe?

Korisničke grupe inicijalno kreira administrator/ica pri čemu odmah određuje i moderatora(e)/icu(e).
Ukoliko ľelią postati moderatorom/icom već postojeće Korisničke grupe ili, pak, (za)traľiti otvaranje nove Korisničke grupe koju ľelią moderirati - kontaktiraj administratora/icu [npr. privatnom porukom].
[Vrh] [Vrh]

Privatne poruke

Ne mogu poslati privatnu poruku!

Tri su moguća razloga:
- ili nisi registriran(a)/loginiran(a);
- ili je administrator/ica onesposobio/la privatne poruke za cijeli forum;
- ili je administrator/ica tebe spriječio/la u slanju privatnih poruka.
U potonjem slučaju zatraľi od administratora/ice objaąnjenje.
[Vrh] [Vrh]

Dobivam neľeljene privatne poruke!

U planu je dodavanje liste za ignoriranje u sistemu privatnih poruka. Do tada, ako i dalje dobivaą neľeljene privatne poruke, obavijesti administratora/icu [ima ovlasti spriječiti korisnika(e)/cu(e) u slanju privatnih poruka ikome].
[Vrh] [Vrh]

Primih spamerski/uvredljiv e-mail od nekoga s ovog foruma!

E-mail obrazac foruma uključuje osiguranje koje prati korisnike/ce koji/e ąalju poruke. E-mailiraj administratora/icu s obavijesti o tome [priloľi čitav e-mail, uključujući i zaglavlje - ono sadrľi detalje o korisniku/ci koji/a je poslao/la e-mail]. Po primitku tvojeg e-maila, administrator/ica moľe poduzeti za to predviđene mjere.
[Vrh] [Vrh]

phpBB 2

Tko je napisao ovaj forum?

Ovaj software [u njegovom originalnom obliku] napravljen je i objavljen od strane phpBB Groupe. Dostupan je pod GNU General Public Licence i moľe se slobodno distribuirati [klikni na link za detalje]. phpBB Groupa zadrľava sva autorska prava na ovaj software.
[Vrh] [Vrh]

Zaąto X karakteristika nije dostupna?

Ako smatraą da X karakteristika treba biti dodana, posjeti phpbb.com i pogledaj ąto o tome phpBB Groupa ima za reći [nemoj zahtjeve za ovime postati na phpbb.com forumu]. Pročitaj na forumima stajaliąte phpBB Groupe o ovome i prati proceduru koja je tamo naznačena.
[Vrh] [Vrh]

Koga kontaktirati u vezi zlouporabe/pravnih stvari vezanih uz ovaj forum?

Kontaktiraj administratora(e)/icu(e) foruma. Ako ga/ju/ih ne moľeą naći, kontaktiraj moderatore/ice foruma i njih pitaj koga bi trebao/la pitati. Ako i dalje ne dobijeą odgovor, kontaktiraj vlasnika/cu domene ili pruľatelja usluga. phpBB Groupa nema apsolutno nikakvu kontrolu i ne moľe ni u kojem slučaju odgovarati za to kako se, gdje i od strane koga ovaj forum koristi. Potpuno je besmisleno kontaktirati phpBB Groupu u vezi bilo kakve pravne stvari koja nije direktno vezana uz phpbb.com Web stranice ili phpBB software. Ako e-mailiraą phpBB Groupu oko toga kako bilo koja treća stran(k)a koristi ovaj software - ne očekuj odgovor.
[Vrh] [Vrh]

Forum(o)Bir: